Trainingen - Praktijk Marloes de Jong

Trainingen

Weerbaar communiceren
voor pubers

Weerbaar communiceren voor pubers. Oftewel: sociaal vaardig leren zijn in moeilijke situaties.

Lees verderLees verder

Examen Bikkels

Examenvrees is een soort van faalangst: bang zijn om te mislukken. Je bent je zenuwen niet de baas en presteert daardoor minder dan je eigenlijk zou kunnen. Zeker voor je examens is dit extra vervelend: je moet er hard voor werken en je wilt er maar wat graag vanaf zijn. Immers, na je eindexamens beginnen je nieuwe plannen!

Lees verderLees verder

Ik leer leren

‘Ik leer leren’ is een training voor alle kinderen en jongeren vanaf groep 7 die vastlopen in hun schooltaken of slimmer willen leren. Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de ‘Ik leer leren’ training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. ‘Ik leer leren’ gaat over HOE te leren.

Lees verderLees verder

Faalangst reductie

Faalangst is een vorm van angst waar veel mensen, maar zeker ook kinderen last van kunnen hebben. Kinderen met faalangst zijn bang om fouten te maken. Dat is heel vervelend voor het kind. Het kind kan niet doen wat hij graag zou willen doen. Door de angst kan het kind onzeker en angstig worden.

Lees verderLees verder

Sociale vaardigheden

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties? De kinderen/ jongeren leren anders over dingen nadenken en kunnen met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan. Ze leren beter voor zichzelf op te komen, leren stevig in hun schoenen te staan en gewoon lekkerder in hun vel te zitten.

Lees verderLees verder

TOPklas

TOPklas is een training, gericht op sociale en normatieve interactie in de klas. Het doel van deze training is bijdragen aan een positief en gezamenlijk gedragen leef- en leerklimaat.

Lees verderLees verder

Mentale gezondheid

De cijfers van jongeren met psychische problemen zijn enorm gestegen en kent grote zorg. Het is hierom goed om daar tijdig en duidelijk aandacht aan te geven. Ook preventief!

Lees verderLees verder
"Van moeilijkheid naar vaardigheid"
Maak een afspraak