Recensies - Praktijk Marloes de Jong

Recensies

Recensie 1

Ik vond het een heel fijn traject doordat er een rustige uitleg werd gegeven over hoe en wat het plan was en er naar mijn specifieke wens werd geluisterd. Ik heb er ook veel aan gehad omdat ik nu veel van die oefeningen ook toepas en daardoor mijn rust tijdens een toets kan hervinden of soms zelfs de druk kan vermijden. De duur van de training was prima.

Jongen van 14 jaar (faalangst training)

moeder van deze jongen
Over het traject dat onze zoon bij jou gevolgd heeft ben ik erg tevreden. Hij vertelt er niet veel over, maar soms vertelt hij dat hij iets doet wat hij bij jou geleerd heeft. Hij is in ieder geval een stuk rustiger geworden en heeft minder vaak hoofdpijn en/of buikpijn. En wanneer hij dat wel heeft, kan hij dat beter een plaats geven. Bij de wiskundetoets heeft dat er dus in geresulteerd dat hij zelf meteen een mail naar de docent heeft gestuurd waarin hij heeft aangegeven dat hij een black-out had en of ze samen naar een oplossing konden kijken. Dat hij zover is, vind ik al heel knap en maakt dat de druk een volgende keer wellicht ook lager ligt. Hij weet nu in ieder geval dat hij het mag benoemen en dat het serieus genomen wordt en dat er gekeken wordt naar een oplossing. Dat voelt goed!

Moeder van een jongen van 14 jaar

Recensie 2

Mijn zoon heeft begeleiding gehad bij Marloes omdat hij net even anders denkt en met zijn gedachten anders omgaat dan anderen. Dit was voor hem soms lastig en anderen begrepen hem dan moeilijk waardoor hij stopte in de handeling die hij deed. Doordat Marloes heel erg keek naar het kind en hoe mijn zoon in elkaar zat, konden ze samen leren hoe mijn zoon zijn gedachten kon parkeren en de taak die hij moest doen, kon doen. Ook heeft hij geleerd om aan de ander uit te leggen hoe het werkt in zijn hoofd waardoor de ander hem beter begrijpt en kan helpen zijn gedachten te parkeren. Door echt naar het kind te kijken met een engelen geduld en rust, hebben wij een kind wat zich goed kan uiten.

Ik zal Marloes dan ook zeker aanraden bij andere ouder

Moeder van een jongen van 7 jaar

Recensie 3

Marloes kwam in ons gezin nadat we geen vertrouwen meer hadden in de reguliere hulpverlening.
Wat mij gelijk op viel was haar betrokkenheid en hoe ze zich op mijn zoon richte! Iets wat mij vreemd was…

Mijn ervaring met hulpverleners was dat ze bij mij op de bank zaten en niet naar mn kind omkeken.
Al heel snel kreeg ze dan ook een band met mijn zoon. Hij is gevoelig en weet fijnloos of iemand oprecht is.
Marloes was er dag en nacht voor ons. Ik zat dagelijks tot laat met haar op de app. Ze begreep mij en ipv zeggen dat ik dingen anders moest doen, pakte ze mijn zoon aan. Ze confronteerde hem en gaf aan dat hij anders kon reageren dan hoe hij reageerde! Ze liet mij inzien dat ik teveel deed!

Mijn zoon was gewend zich te verstoppen als hij geen oplossing zag. Hij sloot zich af, werd boos, zorgde dat hij sliep als Marloes kwam.
Maar Marloes bleef komen. Stond naast zn bed. Ze bleef lief, kalm, begripvol (zelfs op momenten dat ieder ander het zou opgeven) Marloes bleef!
Tot op de dag van vandaag voelen wij ons gesteund.

Ze heeft veel gedaan, veel in gezet! Ze heeft ook veel bereikt. Ondanks dat het in de ogen van anderen kleine stapjes zijn, zijn dit voor ons grote stappen. Mijn zoon is gegroeid, net als ik zelf gegroeid ben.
Doordat de voorgaande hulpverlenng teveel heeft laten liggen, zie ik nu wel in dat een uithuisplaatsing nodig is om mijn zoon verder te laten groeien.
Ook hierin blijft Marloes onze grote steun, en hou ik vast aan haar vertrouwen op een betere toekomst voor mijn zoon en mijzelf.

Dank je wel dat je bent wie je bent!

Moeder van een jongen van 14 jaar

Recensie 4

Ik ben heel tevreden over Marloes. Ik heb geen tips, alleen maar tops. Met Marloes weet je altijd wat je aan haar hebt. Ze word niet boos als je een uur te vroeg bij een afspraak staat, en gaat meteen met je aan de slag. Ook geeft ze je veel vertrouwen in jezelf.

Jongere 20 jaar

Recensie 5

Marloes begeleid betrokken en is is eerlijk en open, waardoor je gemakkelijk jezelf kan zijn en over alles kan praten. Met de hulp van Marloes heb ik al veel van mijn doelen bereikt.

Jongere 18 jaar

Recensie 6

We merken naar aanleiding van de training dat onze zoon zijn emoties beter onder controle heeft. Hij is natuurlijk nog wel eens op zijn eigen manier boos, maar hij komt zelf daar ook op terug, zelfs als het de volgende dag is. Hij kijkt meer naar zijn eigen gedrag.

We hebben de training positief ervaren. Het contact met jou was positief. Je hebt ons goed op de hoogte gehouden binnen de afspraken die je met onze zoon hebt gemaakt. We zijn tevreden. Hij heeft zijn weg omhoog gevonden.

Ouders weerbaarheidstraining jongen van 14 jaar