Kindermassage - Praktijk Marloes de Jong

Kindermassage

Waarom kindermassage?

Massage heeft een gunstig effect op kinderen.

Veel kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels kunnen fysieke klachten krijgen, zoals buikpijn, obstipatie, diarree, bedplassen of hoofdpijn.

Omdat kinderen nog heel erg openstaan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. Met name gevoelige / hoog sensitieve kinderen hebben moeite met deze filtering en verwerking. Als er een verstoring optreedt in de verwerking kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. De kracht van massage is groot. Het ontspant, stelt gerust, verbetert het afweersysteem en werkt bloeddrukverlagend. Een massage is een heel mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen en zo lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Aanraking brengt je terug bij je eigen grenzen. Wie zich gestrest voelt of zich snel zorgen maakt, verliest als het ware een beetje de wereld om zich heen. Door massage gaat je concentratie naar jezelf toe. Hierdoor word je je weer bewust van waar je lichaam behoefte aan heeft. Als je goed met je lijf in contact bent, sta je sterker in het leven.

De massage kan bestaan uit: het masseren van het hoofd, de buik, de rug, de armen en de onderbenen en voeten.

De kindermassage kan zowel los worden gegeven als in combinatie met een begeleidingstraject.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact op met Praktijk Marloes de Jong

Cursus kindermassage

Veel kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels kunnen fysieke klachten krijgen, zoals buikpijn, obstipatie of hoofdpijn. Omdat kinderen nog heel erg openstaan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken.

Lees verderLees verder

Kindermassage en ADHD

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat massage bij kinderen met ADHD grote effecten hebben. De resultaten van het onderzoek waren geweldig. De jongeren die een massage hadden gehad en ontspanningstherapie kregen, meldden dat ze zich gelukkiger voelden.

Lees verderLees verder

Kindermassage en autisme

Kindermassage heeft een positieve invloed op het gedrag van autistische kinderen. Zij leren zich beter te ontspannen en slapen daardoor beter. Daarnaast maken ze makkelijker oogcontact, verbetert de communicatie en worden socialer waardoor ze gemakkelijker vrienden maken.

Lees verderLees verder