Kindermassage en autisme - Praktijk Marloes de Jong

Kindermassage en autisme

Uit verschillende onderzoeken is vast te komen staan dat kindermassage een positieve invloed heeft op het gedrag van autistische kinderen. Zij leren zich beter te ontspannen en slapen daardoor beter. Daarnaast maken ze makkelijker oogcontact, verbetert de communicatie en worden socialer waardoor ze gemakkelijker vrienden maken.

Kinderen met een vorm van autisme vinden het niet altijd prettig om aangeraakt te worden en raken snel overprikkeld, waardoor het niet altijd mogelijk is om direct een volledige massage te geven. Maar ook voor deze groep kinderen is aanraking van groot belang om in balans te blijven.

Praktijk Marloes de Jong stemt zich af op het kind zodat het kind met autisme kan wennen aan aanraking. Via deze weg ervaart het kind met autisme ook de grote voordelen van massage. Het kind kan bijvoorbeeld zijn kleding aanhouden waardoor de drempel om op de massagetafel te gaan liggen lager wordt of het kind krijgt eerst een warm voetenbad met etherische olie om te wennen aan de ruimte om vervolgens een voetenmassage te krijgen. Ouders worden bij dit programma intensief betrokken.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact op met Praktijk Marloes de Jong.

Kosten:
Kindermassage zonder coaching traject € 27,50 voor 30 min, 4 x € 100,- Incl. BTW.
Mocht kindermassage toegepast worden in combinatie met een coaching traject, dan gelden de tarieven die horen bij de gesprekken a € 55,- per uur.