Workshop kindermassage - Praktijk Marloes de Jong

Workshop kindermassage

De workshop kindermassage is voor ouders die hun kind in hun kracht willen zetten d.m.v. massage.

In deze tijd komt er veel informatie bij kinderen op allerlei manieren binnen. Kinderen kunnen deze hoeveelheid aan informatie niet allemaal tot zich nemen. Het is vaak moeilijk om die prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. Met name gevoelige / hoog sensitieve kinderen hebben moeite met deze filtering en verwerking. Als er een verstoring optreedt in de verwerking van prikkels kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. Een massage in combinatie met ontspannings- en visualisatieoefeningen is een mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen en zo lichaam en geest weer in balans te brengen.

Als u uw kind masseert voor het slapen gaan, komen ze los van alle indrukken van de dag. Hierdoor gaat het kind beter slapen en staat het kind de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op.

Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan, daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe, waardoor het kind beter nieuwe informatie kan opnemen en de concentratie verbetert.

In een aantal bijeenkomsten leert u hoe u een ontspannende massage aan kinderen kunt geven. In onderstaand overzicht ziet u de inhoud van de workshop.

Inschrijving kan op de door mij genoemde workshop data, maar u kunt ook zelf een groepje samenstellen (met 2 personen kan dit al starten).

De workshop van 2 x 2 uur omvat de volgende onderdelen:

  • Theorie en praktijk voetmassage
  • Voetenbad
  • Strijkoefening
  • Theorie ‘het belang van ontspanning’
  • Ervaren d.m.v. ontspannings- en visualisatieoefeningen

 

Binnen Praktijk Marloes de Jong wordt er op verschillende delen van het lichaam de massage gegeven; hoofd, rug, buik, armen en voeten. Na de workshop van 2x 2 uur is het mogelijk om een vervolg hieraan te geven.

De massage wordt geleerd door uitwisseling: u geeft de massage en ontvangt deze massage. Hierdoor leert u de effecten van de massage door het zelf te ervaren en krijgt u tevens de mogelijkheid om het praktische gedeelte goed te oefenen. Verder leert u in deze workshop te masseren met gebruik van essentiële oliën.

Kosten:
Workshop Kindermassage voor ouders, 2x 2 uur € 99,- incl. BTW